MaasstadZiekenhuisHet Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam (voorheen MCRZ) is per 2011 verhuisd naar een nieuwe locatie in Rotterdam Zuid. Binnen het ziekenhuis bestaat de behoefte om de interne dienstverlening van de afdeling Gebouw en Techniek te optimaliseren, klantvriendelijker maken, de kosten ervan beter te beheersen en diensten te verlenen op basis van transparante en prestatie gedreven afspraken in de nieuwbouwsituatie.

Omschrijving van de opdracht

Bostec is gevraagd een advies te geven over de toekomstige inrichting van de afdeling, de dienstverlening en de ondersteunende processen en automatisering. In dit kader is Bostec begonnen met een analyse van het huidige proces en het onderzoeken van de gewenste situatie. Het ontwikkelen van een helder en transparant beleid ten behoeve van uitbesteding van activiteiten aan technologie en facilitaire partners is een belangrijk aandachtspunt. Ook wordt er kritisch gekeken naar het in te richten proces in het ziekenhuis en de inrichting van ondersteunende middelen, zoals ICT en software systemen.

Resultaat

Het resultaat van de werkzaamheden is o.a. de uitwerking van een aantal toekomst scenario’s, onderbouwd met business cases. Op basis van het gekozen advies, zal Bostec het Maasstad Ziekenhuis ondersteunen met de realisatie van de plannen en het begeleiden van de uitbesteding van diensten.