Diversiteit en inclusie bij Bostec

4 oktober 2022 is Diversity Day
Geplaatst: 04-10-2022

Bostec streeft naar een diverse samenstelling in het personeelsbestand en naar een inclusieve organisatie. Wij gaan voor een diversiteit aan zienswijzen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten namelijk onze denk- en advieskracht. Als team gaan we samen naar succes.


Diversity Day 

Wij geloven in de kracht van verbinding; met onze klanten, de samenwerking binnen de organisatie en kracht van de verschillende mensen binnen onze teams. En dat is precies waar het op 4 oktober om draait. Vandaag is het namelijk ‘Diversity day’. Een dag in het leven geroepen door de Sociaal-Economisce Raad (SER) om, onder het motto “Verschil verrijkt”, onze verschillen en de verbinding in de samenleving te vieren.

Zoals we maar al te goed weten, wordt de echte waarde van technologie pas volledig benut als de verschillende componenten efficiënt met elkaar verbonden worden tot één geheel. En dit geldt net zo goed (misschien zelfs nog wel meer) voor de samenwerking tussen mensen. De beste resultaten komen tot bloei, door het omarmen van ieders unieke talenten en het combineren van verschillende visies.

Daarom besteden we als organisatie vandaag extra aandacht aan ‘Diversity day’.

Wat is een inclusieve organisatie eigenlijk?

Een inclusieve organisatie maakt zo goed mogelijk gebruik van de diverse talenten en vermogens op de arbeidsmarkt. In een inclusieve werkomgeving komen alle (toekomstige) werknemers tot hun recht, ongeacht hun leeftijd, levensfase, functieverblijfsduur, geslacht of herkomst. Alle medewerkers worden gerespecteerd. Verschillen worden gewaardeerd en zelfs gezocht om voor het werk te benutten.

Girl Power

Eén van de pijlers waar wij gas op hebben gegeven is een meer evenwichtige verdeling tussen onze mannelijke en vrouwelijke consultants. Het percentage vrouwen dat bij Bostec werkt is hierdoor de laatste jaren gegroeid. Kijk maar:

  • 2020: 20% vrouw
  • 2021: 41% vrouw
  • 2022: 43% vrouw

Wat betekent dit voor de vrouwelijke consultants? Hoe kijken zij hier tegenaan?

Elske, hoe is het om meer vrouwelijke collega’s te hebben?

“10 jaar geleden was ik de enige vrouwelijke collega in het team. Dat is echt veranderd, er is veel meer evenwicht gekomen in de verhouding man/vrouw. Dat vind ik fijn, want ik merk dat er daardoor meer verbinding is. We vullen elkaar inhoudelijk goed aan én er is veel meer sfeer. Daarnaast is het team sterk ‘verjongd’, wat zorgt voor frisse blikken. Mijn wens is dat we ook op senior-level nog verder aan diversiteit werken”, aldus Elske.

Senior Consultant Elske Vermeij

Kim, hoe vond jij het om als vrouwelijke collega in te stromen bij Bostec? Hoe kijk jij aan tegen wat je leert en wat je kunt worden?

Kim: “Ik ben heel warm verwelkomd bij Bostec door alle collega’s. Ik vind de dynamiek tussen man en vrouw heel leuk. Waar mannen in de regelmaat wat directer en nuchterder zijn, zijn vrouwen vaak wat zachter en gevoeliger. Dit creëert een mooi samenspel. Dit is ook zo bij de klant, waar ik met Edwin van Putten meteen aan de slag mocht en waarin bovenstaande ons heel erg heeft geholpen om de klant zo goed mogelijk te helpen.”

Kim vertelt ook: “Twee weken geleden was ik op ‘The things conference‘ en het viel mij meteen op dat ik in een lezing de enige vrouw was. Of ik dit vervelend vind? Niet per sé, maar ik zou het wel heel leuk vinden om meer vrouwen in de industriebranche te zien.

Sinds een korte tijd ben ik bij Bostec ‘Segmentlead Industrie” en heb ik het stokje over mogen nemen van Bart Schellekens. Een mooie stap in mijn ontwikkeling bij Bostec. Ik zal mij er zeker voor inzetten om ook hier met een divers team aan de slag te gaan!”.

Van luiers en cultuur naar pesioen

Floris, jij zit met een baby in een bijzondere levensfase he? Hoe vind jij dat we hier als organisatie mee omgaan?

“Klopt! Ik heb sinds november vorig jaar een prachtige dochter en daar geniet ik met volle teugen van. In het eerste half jaar heb ik mijn geboorteverlof mogen opnemen, wat zorgde voor rust in huis. Bij de eerste komt namelijk nogal wat kijken als je het niet helemaal gewend bent. Het fijne is dat Bostec echt meedacht hoe ik het verlof het beste kon inzetten en zo passend te maken voor mijn wensen. Daar was ik heel blij om. Hierdoor kon ik mijn werk goed combineren met de zorg voor de kleine”, vertelt Floris.

Pervin, kun jij vertellen over jouw achtergrond en hoe jij diversiteit en inclusie bij Bostec beleeft?

Pervin: “Wat ik het mooist vind, is dat ik helemaal niet bezig ben met diversiteit en inclusie. Het is bij Bostec geen ‘agendapunt’, maar onderdeel van onze manier van samenwerken. Ik ben niet in Nederland opgegroeid en heb in het buitenland gestudeerd, maar ik word niet anders behandeld. Ik voel me en ben ‘gewoon’ onderdeel van Bostec. De betrokkenheid onderling is erg groot. We vullen elkaar aan.”

Anthon, jij vindt werken echt heerlijk he? Jij kon met pensioen, maar gaat graag nog even door. Hoe kijk jij tegen diversiteit en inclusie aan?

Anthon: “Ik werk inmiddels al 22 jaar bij Bostec, omdat Bostec altijd al een leuke club was. De laatste jaren is de samenstelling van het team echt veranderd en dat maakt het nog leuker.  Ook voor mij als man is het fijn dat er meer vrouwen in het team gekomen zijn. Zij kijken toch anders tegen projecten aan en handelen op hun eigen wijze. Dat geeft een mooie dynamiek. Ik werk vooral op Schiphol aan diverse projecten, maar het is echt leuk om de diversiteit in het team te zien tijdens onze kwartaalmeetings. Ik ga voorlopig nog door, hoor!”

Samen naar succes
Ons Bostec team is heel divers en dat maakt samenwerken voor iedereen interessant en leuk. Het verbreedt onze blik en helpt onze relaties. De kracht van het geheel maakt dat we zijn wie we zijn en daar kun jij ook bij horen. Kijk gerust eens bij onze vacatures!

Contact

Vul hieronder jouw gegevens in en Kim neemt contact met je op!