Duurzaamheid

Duurzaamheid is geen thema voor ons, we zijn er echt mee ‘bezig’. Dit doen we door thuis te werken, te video conferencen en steeds meer elektrische auto’s (EV) in te zetten om onze CO2 footprint sterk te reduceren. En dit is slechts het begin. Ook bij onze projecten in de zorg, mobiliteit en industrie zien we dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan bewustwording en het delen van kennis over duurzaamheid.

Onze duurzame belofte

Bostec Management & Consultancy, onderdeel van VINCI Energies, is zich bewust van haar maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid en voert daarom tal van projecten uit die bijdragen aan de verbetering van het dagelijks leven en het vormgeven van de wereld van morgen. Om in die wereld effectief en duurzaam te kunnen te opereren voldoen we aan allerlei wetten, regels, normen en waarden gericht op social responsability en sustainability. Lees meer

EcoVadis platinum gecertificeerd

We laten ons periodiek beoordelen door onderzoeksbureau EcoVadis, op het gebied van CRS (Corporate Social Responsibility). Ook dit jaar verkregen we het level van platinum! Door het verkrijgen van het certificaat wordt er bevestigd dat onze manier van werken voldoet aan de belangrijke prestatiefactoren op het gebied van CRS, die door het internationale bedrijfsleven wordt omarmd. De prestatie-indicatoren omvatten thema’s zoals goed werkgeverschap, veiligheid en gezondheid, eerlijk zaken doen, een duurzame inkoopketen en bescherming van het milieu. Lees meer

Zelf de handen uit de mouwen

Als Bostec steken we ook zelf de handen uit de mouwen om bij te dragen aan duurzaamheid. Met ons team zijn we gaan ‘plastic vissen’ om de Amsterdamse grachten wat schoner te maken. Dit deden wij uiteraard in een elektrische sloep. Ondanks dat het Nederlandse weer niet meezat, hadden we een hoop lol en keerden we terug met vuilniszakken vol troep. Bekijk de video.

CO2 uitstoot blijvend verminderen

De komende jaren richten wij ons op het duurzaam vergroenen van verschillende dagelijkse activiteiten. Dit doen we onder andere door de bedrijfsleaseregelingen aan te passen, waardoor elke leaserijder een elektrische auto kan kiezen, zodra de leaseauto toe is aan vervanging.
Daarnaast blijft de niet-gereden kilometer nog altijd de beste kilometer. In de afgelopen jaren is hard gewerkt aan een nieuw thuiswerkbeleid. We werken nu hybride: soms thuis, soms op kantoor en soms op locatie. Dit helpt ook om onze CO2-uitstoot blijvend te verminderen.

Ons streven is een CO2 reductie van 40% in 2030. In 2050 willen we zelfs volledig CO2 neutraal zijn.

Bewustwording begint thuis

Wat kunnen medewerkers zelf doen om duurzaamheid te concretiseren?  Bewustwording is de eerste stap. Bostec helpt daarbij door diverse e-driver trainingen aan te bieden, zodat je zuiniger en veiliger kunt rijden. Ook heeft Bostec het team een P1 meter (een slimme meter op de P1-poort) gegeven. Deze geeft inzicht in het verbruik van gas en stroom. Zo kun je zien wat het aan- en uitzetten van elk apparaat, je douche of gasformuis doet met je verbruik en wat het sluipverbruik ’s nachts is.