Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld. Wij drukken dit uit in onze kernwaarden
Solidariteit en Empowerment.
Bostec kiest elk jaar een project dat wij steunen om bij te dragen
aan de verbetering van Mens, Maatschappij, en Milieu.

Bostec beweegt naar een duurzame toekomst

De komende jaren richten wij ons op het vergroenen van onze dagelijkse activiteiten. Ons streven is een CO2 reductie van 50% in 2030 en in 2050 willen we zelfs volledig CO2 neutraal zijn. Ons wagenpark elektrificeren is één van de manieren waarop wij deze doelstelling kunnen realiseren. Zo rijdt elke trainee vanaf 2020 in stijl in een volledig elektrische auto.

Thuisonderwijs mogelijk voor alle kinderen in Rotterdam

De coronacrisis heeft grote gevolgen gehad op de samenleving. Thuiswerken en thuisonderwijs zijn het nieuwe normaal geworden. Om leerachterstanden te voorkomen is het daardoor nog belangrijker geworden dat kinderen toegang hebben tot middelen om vanuit huis mee te doen aan de les.

Scholen in Rotterdam kunnen nu met behulp van subsidies deze laptops en/of tablets aanschaffen, zodat kinderen die geen laptop of tablet hebben, net als hun klasgenoten, online de lessen kunnen volgen. In totaal ontvangen de scholen die bij Stichting BOOR zijn aangesloten ruim 2600 devices.

Wij zijn ingezet om te helpen bij de verspreiding van de apparaten. In samenwerking met Stichting BOOR zorgen we ervoor dat alle laptops en tablets zo snel en efficiënt mogelijk bij de scholen terecht komen.

Handen uit de mouwen voor het TICOhuis

Het TICOhuis is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Het biedt een thuis voor 16 kinderen met verstandelijke beperkingen waar zij zelfstandig kunnen wonen en werken. We hebben met een team van zes collega’s meegedaan aan het evenement Run Ride Row en daarmee, in samenwerking met de Vinci Foundation, geld opgehaald voor het huis. Van dat geld hebben zij meubilair aangeschaft voor de gemeenschappelijke ruimten.

Als Bostec hebben we ook zelf de handen uit de mouwen gestoken om te helpen bij het inrichten van nog een gemeenschappelijke ruimte: de tuin! Dit was een eerst parkeerplaats en is omgetoverd tot een mooie tuin met plantjes. Na noeste arbeid ook verdiende rust: de dag is afgesloten met een gezellige barbecue met de bewoners.