Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld. Wij drukken dit uit in onze kernwaarden Solidariteit en Empowerment. Bostec kiest elk jaar een project dat wij steunen om bij te dragen aan de verbetering van Mens, Maatschappij en Milieu.

Manifesto

We zijn een organisatie die allround performance nastreeft. Dat betekent dat we niet alleen kijken naar de financiële resultaten, maar vooral ook naar ons sociaal maatschappelijke rol. Dit commitment wordt door al onze leidinggevende toegepast en ingebracht in de dialoog met medewerkers. Daarom onderschrijven alle medewerkers de uitgangspunten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen welke zijn samengevat in een aantal ‘overtuigingen’.

Deze acht overtuigingen noemen we het Manifesto en zijn ontleend aan de doelstellingen van het Global Compact Verdrag van de Verenigde Naties, en is met trots ondertekend door VINCI. Deze overtuigingen geven compact weer waar wij voor staan en waaraan wij dagelijks werken, ze geven ons uitgangspunten en coördinaten om te werken aan onze rol en ons functioneren in de samenleving. Lees meer

Thuisonderwijs mogelijk voor alle kinderen in Rotterdam

De coronacrisis heeft grote gevolgen gehad op de samenleving. Thuiswerken en thuisonderwijs zijn het nieuwe normaal geworden. Om leerachterstanden te voorkomen is het daardoor nog belangrijker geworden dat kinderen toegang hebben tot middelen om vanuit huis mee te doen aan de les.

Scholen in Rotterdam kunnen nu met behulp van subsidies deze laptops en/of tablets aanschaffen, zodat kinderen die geen laptop of tablet hebben, net als hun klasgenoten, online de lessen kunnen volgen. In totaal ontvangen de scholen die bij Stichting BOOR zijn aangesloten ruim 2600 devices.

Wij zijn ingezet om te helpen bij de verspreiding van de apparaten. In samenwerking met Stichting BOOR zorgen we ervoor dat alle laptops en tablets zo snel en efficiënt mogelijk bij de scholen terecht komen.

Handen uit de mouwen voor het TICOhuis

Het TICOhuis is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Het biedt een thuis voor 16 kinderen met verstandelijke beperkingen waar zij zelfstandig kunnen wonen en werken. We hebben met een team van zes collega’s meegedaan aan het evenement Run Ride Row en daarmee, in samenwerking met de Vinci Foundation, geld opgehaald voor het huis. Van dat geld hebben zij meubilair aangeschaft voor de gemeenschappelijke ruimten.

Als Bostec hebben we ook zelf de handen uit de mouwen gestoken om te helpen bij het inrichten van nog een gemeenschappelijke ruimte: de tuin! Dit was een eerst parkeerplaats en is omgetoverd tot een mooie tuin met plantjes. Na noeste arbeid ook verdiende rust: de dag is afgesloten met een gezellige barbecue met de bewoners.