Studenten uitgedaagd in Bostec case tijdens Consultancy Days 2021

Jaarlijks organiseert Tilburg University de Consultancy Days voor alle studenten die geïnteresseerd zijn in consultancy. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent en dus aanwezig op dit mooie event!

In dit artikel vertelt onze consultant Kim de Graaf hoe zij de dag heeft ervaren.

Geplaatst: 08-11-2021

De Consultancy Days 2021

Daar zijn we dan, op de Consultancy Days 2021! Edwin van Putten, Floris de Munk, Willemijn van Poppel en ik (Kim de Graaf) spreken af op de parkeerplaats bij het ‘Tilburg University Sign’. Het is voor mij lang geleden dat ik hier studeerde, maar er is (zo op het eerste gezicht) niet veel veranderd. We worden hartelijk welkom geheten door de organisatie van de Consultancy Days en toevallig doet een van de jongens uit het bestuur mee bij onze case. Leuk!

Wie zijn wij en wat doen we?

We starten de dag met een presentatie over Bostec; wie zijn we en wat doen we? Floris en ik presenteren en we houden de presentatie lekker gevarieerd. Dit door te starten met een stukje storytelling over een klant, een korte introductie over ons moederbedrijf VINCI en zusterbedrijf Axians, onze Bostec proposities (waar zijn we écht goed in) en de segmenten waarin we werkzaam zijn (zorg, industrie en mobiliteit).

We focussen vooral op ‘wat doen we nu écht’. Dit leggen we uit door middel van het CAAS model. Uiteraard geven we ook heldere informatie over de mogelijkheden van ons traineeship. We sluiten af met een spannend experiment. Iedere deelnemer krijgt een kaartspel en wordt uitgedaagd om een kaartenhuis binnen 1 minuut te bouwen. Ben jij benieuwd naar de achterliggende reden? Stuur een mailtje!

Aan de slag!

Na een heerlijke lunch gaan de studenten aan de slag met onze case van het (deels fictieve bedrijf) Wheyflow. Edwin (directeur van Wheyflow voor vandaag) legt uit wat de case inhoud. Waar worstelt de opdrachtgever mee en wat verwachten wij van de studenten? De groepjes vormen zich en ze starten met zijn allen vol enthousiasme. Al snel zien we mooie ideeën voorbij komen; zoals het gebruik van onze way of working (WoW) en visgraatdiagrammen. We zien goede kwaliteit en daar zijn we blij mee. De case is niet simpel, er moet hard gewerkt worden aan het analyseren van de documenten en het opstellen van aanbevelingen. Er wordt intensief en goed samengewerkt. Na afronding presenteren de studenten hun oplossing(en) van de case. Er zitten een hoop mooie resultaten tussen en wij zijn ervan overtuigd dat een aantal studenten goed binnen Bostec past. We houden graag contact met Tilburg University en hopen volgend jaar wederom aanwezig te zijn op dit mooie evenement.

We sluiten de dag af met een borrel én een lekker etentje aan de Piushaven in Tilburg en proosten op deze mooie, inspirerende dag.

Wil jij meer weten over werken bij Bostec? Bekijk onze vacatures of neem direct contact op.

Neem contact op met Kim