Bostec doet mee met Girls' Day 2021

De afgelopen tijd is het meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk bèta, techniek en IT zijn voor de samenleving. Zo ontwikkelden labtechnologen in Leiden vaccins, ontworpen technicergonomische oplossingen voor thuiswerkplekken en zorgden IT-professionals voor veilige IT-oplossingen. Deze ontwikkelingen bieden een mooie kans om meiden te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT.  
Geplaatst: 23-03-2021

Vooralsnog werken er minder vrouwen dan mannen in de technische sector. Diversiteit in bedrijven zorgt voor een betere bedrijfsvoering. Wij vinden het daarom belangrijk om meiden kennis te laten maken met het werken in de techniek. Wij geloven dat er altijd goede balans moet zijn tussen proces, technologie en organisatie. Dat zie je terug in onze manier van werken én zelfs in de Bostec-driehoek. Daarom doen wij mee met Girls’ Day op 15 april 2021! Deze dag wordt georganiseerd door VHTO Expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT. 

Divers samengestelde teams 

Ons doel is om meiden te enthousiasmeren voor een vakgebied in de consultancy en techniek. We geloven dat divers samengestelde teams tot meer creatieve oplossingen kunnen komen. Creativiteit, samenwerken en het vermogen om vanuit diverse invalshoeken te werken, zorgen ervoor dat wij onze opdrachtgevers kunnen helpen in de transformatie naar (digitaal) slimme organisaties. Daarnaast zorgt een goede gender mix vaak voor betere werkomstandigheden en een goede werksfeer. De mix is wat het een succes maakt.

Online Girls’ Day 2021 

Dit jaar is er gekozen voor een online Girls’ Day. We verzorgen een online workshop waarin meiden op een leuke, creatieve en interactieve manier kennis maken met onze collega’s en ons werkTijdens de workshop nemen we hen in vogelvlucht mee ihet productieproces van eiwitten in poedervorm, welke gebruikt worden in babyvoeding of sportvoeding, en zullen we hen vragen mee te denken in een vraagstuk vergelijkbaar met de uitdaging van DVNutrition (DVN). Wil je meer weten over Girls’ Day, bezoek dan de website van VHTO of neem contact op met Carmel de Nies.

Ons doel is om meiden te enthousiasmeren voor een vakgebied in de consultancy en techniek

Neem contact op met Carmel