Met je neus bovenop innovatieve projecten bij onze opdrachtgevers

Een kijkje voor- en achter de schermen op onze internationale luchthaven. Dé beste manier om te leren van de mooie en innovatieve projecten met procesoptimalisaties waar we de afgelopen jaren aan hebben meegewerkt.
Geplaatst: 21-02-2022

Waar werken wij? 

Tijdens de inwerkperiode gaat het bij Bostec niet alleen om het leren kennen van onze systemen en werkwijzen, maar ook om het leren kennen van toffe opdrachtgevers. Consultant Anjani Kalika en Trainee Annabelle Dierick kregen een uitgebreide rondleiding bij één van onze klanten in mobiliteit, namelijk de bekendste internationale luchthaven.

Procesoptimalisatie in de parkeergarage 

Vandaag staat het kijkje vóór de schermen op het programma. Met een kop koffie in het Central Business District van Schiphol wordt de dag doorgenomen. De echte tour start in de parkeergarage. Wist je dat in deze parkeergarage één van de eerste in Nederland was, die rode en groene lampjes gebruikt om aan te geven waar er nog een parkeerplaats vrij is? En hoe tof dat dit concept mede door Bostec bedacht is. Daar zijn wij uiteraard heel trots op.

Keten- en logistieke procesoptimalisatie ‘in het echt’

De tour vervolgde zich over Plaza, waar Anjani en Annabelle alle ins en outs meekregen over hoe Bostec heeft meegeholpen om niet-geregistreerde taxichauffeurs zo ver mogelijk bij toeristen vandaan te houden. Tijdens dit project werd veel samengewerkt met veiligheidsinstanties zoals de landelijke politie, koninklijke marechaussee, beveiligingsbedrijven en boa’s en waarbij Bostec een coördinerende rol had en haar expertise in de wet- en regelgeving benutte op dit gebied. Doel van deze rondleiding was om keten- en logistieke procesoptimalisatie heel tastbaar te maken.

Tijdelijke vertrekhal om lopende projecten dóór te laten gaan

De rondleiding eindigde in de tijdelijke vertrekhal. Deze hal, die mede op advies van Bostec in 6 maanden (!) is gebouwd, heeft als doel dat passagiers geen enkele hinder ondervinden van de lopende projecten en beperkte capaciteit in de vaste vertrekhallen. Een soepele doorstroming (Seamless Flow) op weg naar je vakantie, daar wordt je blij van!

Lees meer in onze referentie over hoe het frequent tonen van je reisdocumenten op Schiphol overbodig kan worden door inzet biometrische herkenning.

 

Wat is het hier groot! 

Annabelle en Anjani vonden het een leerzame, maar vooral hele gave ervaring. Schiphol ontwikkelt zich steeds meer tot een soort ‘groot dorp’ en is dus veel meer dan slechts een luchthaven. Dat is zeker ook te merken aan het aantal stappen die je in 2,5 uur kunt zetten, bijna 10.000! Zo werken we ook nog eens aan voldoende beweging tijdens je werkdag. Op naar de volgende keer, voor het kijkje ‘achter’ de schermen!

Download referentie Seamless Flow

Veel leesplezier!