VINCI Environment Day

Vandaag, op 22 september vindt de 3e editie van VINCI Environment Day plaats.
Geplaatst: 22-09-2022

Duurzaam ondernemen begint met het berekenen van de CO2-footprint van onze organisatie, onze product en diensten. De Green Ambassadors bij VINCI, Axians, Verkerk, Koning & Hartman en Bostec kijken samen met de collega’s naar de mogelijkheden waar we als organisatie in kunnen verduurzamen.


Verminderen van onze CO2 uitstoot 

We kijken o.a. kritisch naar onze eigen afvalstromen, ons wagenpark, maar ook ons eigen stroomverbruik. Mobiliteit zorgt voor 75% van onze CO2-emissie en dat is logisch als we kijken naar de werkzaamheden in de business units. Hier ligt dus ook onze focus om onze CO2-uitstoot te verminderen. Welke stappen hebben we al gezet?

 1. Elektrificeren van het wagenpark
  ​​​​​​​
  Alle bedrijfsleaseregelingen zijn aangepast waardoor elke leaserijder een elektrische auto kan kiezen zodra de leaseauto toe is aan vervanging. In alle leasecategorieën zijn steeds meer elektrische auto’s beschikbaar dus de keuze wordt ook steeds groter.
 2. E-driver
  Alle collega’s kunnen online trainingen volgen via E-driver om te leren hoe ze zuiniger en veiliger kunnen rijden.
 3. Hybride werken
  De niet-gereden kilometer is nog altijd de beste kilometer. In de afgelopen jaren hebben alle business units gewerkt aan een nieuw thuiswerkbeleid. We werken nu hybride: soms thuis, soms op kantoor, soms op locatie. Dit helpt ook om onze CO2-uitstoot blijvend te verminderen.

VINCI Environment Day 2022

Duurzaamheid is een thema van ons allemaal, onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. De VINCI Environment Day is bedoeld om alle medewerkers (nationaal en internationaal) mee te nemen in de stappen die VINCI zet om onze CO2 uitstoot te verminderen. Van bewustwording en inspiratie naar actie.

Meer weten?
Neem contact op met onze Green Ambassador Annabelle Dierick via dierick@bostec.nl 

Contact

Vul hieronder jouw gegevens in en Annabelle neemt contact met je op!